Смартфоните с двойни задни камери стават все по-популярни сред потребителите. В момента тази характеристика може да се открие предимно в устройствата от най-скъпия ценови клас. Добър пример в това отношение са Huawei P9, iPhone 7 Plus и LG G5. Огромният интерес към двойните камери, обаче скоро ще доведе до навлизането на модели от ниския и средния ценови клас, които имат подобни сензори. Един от най-големите производители на процесори в индустрията, а именно Qualcomm вече представи чипове, поддържащи двойни задни камери.

Най-новите процесори за смартфони, които предлагат тази функция са Snapdragon 653, Snapdragon 626 и Snapdragon 427. Основните подобрения в тях са свързани с по-високата скорост на работа и по-ниската консумация на енергия, в сравнение с техните предшественици, предаде TechRadar. Първите устройства, които ги използват се очаква да дебютират на пазара през 2017г. Трите чипа сa съвместими и с иновативната технология Quick Charge 3.0.

Qualcomm Snapdragon 653 поддържа до 8GB RAM, което е два пъти по-висока стойност, в сравнение с възможностите на неговия предшественик. По всичко личи, че през следващата година ще станем свидетели на премиерата на все по-бързи и мощни смартфони от средния и ниския ценови клас. Премиерата на повече устройства, които имат двойни задни камери е сигурна гаранция, че тази характеристика ще се превърне в стандарт за индустрията през 2017г.