Една по-различна класическа закуска
Мекичките не винаги може да бъдат сладки – пробвайте си с тикивчки и месо
0,5 л гъст айрян или кисело мляко
1 яйце
1 чаша брашно
1 ч.л. захар
сол на вкус
щипка сода
250 гр. свинска кайма
4 с.л. олио
1 глава лук
Приготвяне:
1.Смесете киселото мляко и яйцето. Разбъркайте вътре на части пресятото брашно, а след това добавете сол, захар, сода за хляб и разбъркайте хубаво с миксер.
2.Посолете леко каймата (не забравяйте, че има сол в тестото), добавете нарязания лук.
3.Смесете тестото и плънката, разбъркайте добре.
4.Загрейте олиото в тиган и с лъжица пускайте от сместа, като оформяте малки палачинки. Изпържете ги от двете страни, докато станат готови.
5.Отцедете готовите мекички върху салфетка - тя ще абсорбира излишната мазнина.
Източник: zajenata.bg
Последвайте ни
0 Коментара: