Жена разказа странната си история за онлайн връзката си с нигерийски мошеник, с когото после станали приятели, пише metro.co.uк. Шведката Мария Грете дори след това платила обучението на младия мъж в Щатите, а днес помага на художници от Африка. 62-годишната Грете мислела, че си кореспондира с 58-годишен датчанин и след три месеца си уредили среща. Разбрали се той да я посети, но после й казал, че трябва да посети отиде до Нигерия със сина си на интервю за работа.
Но в Нигерия се случва трагедия - виртуалният й любовник писал, че той и синът му били ограбени и лошо ранени, а банката му нямала клон в Африка.
Той отправил отчаяна молба да му помогне и тя му изпратила няколко хиляди евро, за да си плати лечението.

Тогава обаче започнала да подозира, че нещо не е наред - и след няколко седмици кореспонденция, той признал, че всъщност е 24-годишен мошеник.
Тя казва: "Най-лошото бе не, че ме е излъгал, а че е изгубил невинността си."

Тя поискала от него да разкрие истинската си самоличност. След като повярвала, че този път не я лъже, отпътувала за Африка да се срещне с него.
"Когато го видях на летището в Абуджа, той се просълзи и изпитах чувството, че съм го познавала цял живот,"продължава шведката.

От този момент тя се посветила на това да помага на млади нигерийски артисти като им урежда визити в Европа за изложби и конференции.

И все още поддържа връзка с нейния мошеник. Въпреки че повече не са се виждали, тя му помогнала много. Платила за обучението му в САЩ и сега той работи в американския петролен сектор.

Превод: БЛИЦ