След получен оперативен сигнал в РУП - Сандански вчера около 13.30 ч. бе обискирана къща в санданското село Ново Делчево, в която антимафиотите откриха нарколаборатория. От дома на Красимир Котулов и баща му Иван са иззети около 80 корена канабис, който бил закачен на греди на покрива да се суши. Той е бил с големина около 3 метра, като са открити и 5 кофи, пълни със сух канабис, готов за продажба, съобщава struma.bg
Преди криминалистите да започнат обиска, били посрещнати в къщата от Иван Котулов, който казал, че в дома му няма противозаконни неща. По време на претърсването пристигнал и синът Красимир, който се занимава с монтаж на алуминиева дограма. При разпита бащата, който е около 70-годишен, твърди, че тревата му е дадена от непознат мъж, за да я изсуши, но не знаел, че това е канабис.  

Наркополевият тест установи, че всички тревисти растения са канабисови. На мястото пристигна полицейски джип, в който бе натоварено голямото количество марихуана.  

Според запознати стойността на откритата дрога възлиза на около 40 000 лв. Бащата и синът са задържани за 24 ч. в РУП - Сандански. По случая е започнато досъдебно производство.