Едни от най-често срещаните заболявания на дихателните пътища са настинки и грип и те се появяват по-често от всички други болести. Много хора се разболяват по няколко пъти в годината, особено през есента и пролетта. Трябва да се вземат необходимите мерки при първите симптоми, когато чувствате, че сте се заразили.
С цел да се предотвратят по-сериозни здравословни проблеми като бронхит, и много други, вие трябва да започнете със сериозни мерки на ранен етап. Повечето от хората са склонни да отидат до аптеката и да вземат фармацевтични продукти, които реално причиняват повече вреда, отколкото полза.За щастие, в тази статия ще ви представим три прости, но много ефективни традиционни рецепти, които ще ви помогнат да преборите първоначалните симптоми на настинка и грип.

Напитката, която е много по-добра от най-популярните антибиотици.
Най-добрата част е, че тя е направена от естествени съставки и можете да я подготвите в кухнята си.

Когато усетите първите симптоми на настинка или грип, направете следното:
Сварете 1,5 л вода и след това се оставете да се охлади на стайна температура. След това добавете 1 супена лъжица морска сол, сока от един лимон и 1 грам витамин С.

Ако желаете, можете да използвате една супена лъжица мед, за да го подсладите. Разбърква се добре и се пие в рамките на 1,5 часа. Ако е необходимо, повторете отново.

Тази рецепта може да помогне при първите симптоми на простуда:
Тя е много проста, за да се подготви, просто трябва да сипете 100 мл вино на котлона, за да го стоплите, добавете ¼ чаена лъжичка черен пипер и 1 супена лъжица мед. Смесете всички съставки добре и го пийте топло преди лягане.

Проверената рецепта, която е 100% ефективна:
Най-популярното естествено средство при настинки и кашлица - топла бира с мед. Въпреки че тази комбинация не е много вкусна, тя е изключително ефективна и тя ще облекчи кашлицата веднага. Всичко, което трябва да направите е да затоплите 0,5 литра бира. След това го отстранете от котлона и добавете 2 супени лъжици мед и щипка канела. Смесете всички съставки добре. След като го подготвите, трябва да го пиете вечерта, преди лягане, на малки глътки.

Тази магическа комбинация ще омекоти и намали кашлицата, благодарение на противовъзпалителните свойства. Другият й плюс е че ще стимулира изпотяването.

От векове насам, изпотяването е известен и признат метод за лечение на началните симптоми на настинка и грип, която включва защитни механизми на организма и той започва да се бори с вирусите.

Всички от горепосочените природни решения ще ви помогне да спечелите битката с първите симптоми на настинка само за един ден, така че не се колебайте и опитайте някои от тях.

Източник: За жената

ОЩЕ ЗДРАВНИ НОВИНИ И СЪВЕТИ ЧЕТЕТЕ НА НАЙ-ДОБРИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO