Заплаха със заливане с киселина е накарала екскмета на район "Централен" Димитър Хаджипетров да стреля два пъти по бившия си кандидат-зет Васил Атанасов. Това твърди адвокатът на Хаджипетров Кирил Николов. 

Според него щерката на Димитър - Виолета зарязала Васил преди няколко месеца и той започнал системно да я тормози.  Последвала заплахата в употреба да влезе и киселина, пише "Марица"".

Няма такова нещо, нито съм заплашвал Виолета, нито тя и баща й са подавали такива сигнали срещу мене, изненадано коментира простреляният Васил Атанасов. Не аз съм я тормозил, а тя се отнесе лошо с мен. Не ми връщаше дрехите, наложи се да си ги върна по съдебен ред, обясни Васил.

На 14 октомври след 22 ч. Димитър Хаджипетров нахлул с два пистолета в дома на Васил Атанасов и го простреля. Той гръмнал с пистолет, който Васил и баща му успели да му го вземат. Тогава Хаджипетров извадил втори пистолет и прострелял в ходилото младия мъж, но в този момент дошла полицията.

След нападението прокуратурата повдигна обвинение срещу  Димитър Хаджипетров в закана за убийство и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.  Той прекара в ареста 72 часа.