Ужасяващи кадри се въртят в мрежата. На тях хора, взели правосъдието в свои ръце, са отрязали ръцете на седмина крадци. Клипът, заснет в мексиканския щат Халиско, показва как завързани двама мъже и една жена се търкалят в ужас по земята.
Полицаи се опитват да помогнат на осакатените, докато те притискат към себе си местата, покрити с найлонови торбички, където по-рано са им били ръцете.
 
На заден план се чува как мъж казва: „Линейката идва, линейката идва, останете тук”. Също се чува полицай да пита мъжете: „Откъде сте?”. Единият от осакатените отвръща: „Не сме яли нищо от дни”. Мъжът на земята след това е попитан защо е бил отвлечен, но той не отговаря.
 
Едната от жертвите е починала, преди да получи медицинска помощ. Останалите шестима са приети в критично състояние в болница.
 
След разпространяването на записа полицията е арестувала двама души във връзка със зверството. По-късно прокурор Едуардо Рамирес потвърди, че всичките осакатени имат криминални досиета, включително за кражби и разпространение на наркотици.
 
Местни медии съобщават, че причината за атаката е „отмъщение на хора, взели правосъдието в свои ръце”. Тези атаки в последно време зачестяват в Мексико.
 
Твърди се, че някои от осакатените са казали, че това е наказание от наркодилърите, защото те са откраднали пари от спечеленото и са били осакатени за предупреждение на другите.
 
Измъчваните мъже са били намерени с посланието „Elite antirratas”, закачено за телата им. То означва „Елитна група срещу плъховете”.


 

Превод и редакция: БЛИЦ