През следващото денонощие ще бъде предимно облачно. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има утре около обяд, но по късно през деня отново ще се увеличи. През нощта над западните и планинските райони от страната все още ще превалява, но валежите ще отслабват, а до сутринта и ще спират. През деня ще е почти без валежи. Минималните температури ще са между 5 и 10°. Максималните, в повечето места, ще са между 12 и 17°, малко по-високи в централните и източните части на Южна България. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН). 
По Черноморието ще бъде предимно облачно, след обяд с временни разкъсвания на облачността. Без валежи. Максималните температури ще са между 16 и 19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно. Преди обяд на много места в масивите от Западна България все още ще превалява дъжд, а в сутрешните часове по най-високите върхове - сняг, но валежите ще спират и през деня ще е почти без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 7°.

В неделя облачността ще е предимно значителна, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб. В началото на следващата седмица в планинските райони ще бъде предимно слънчево, а в низините и котловините сутрин ще се образува мъгла или инверсионна облачност, там на отделни места е възможно и да преръми. Температурите ще останат почти без промяна: минималните - предимно между 7° и 12°, а максималните в повечето места - между 14° и 19°.
Атмосферното налягане ще се понижава и ще остане малко по високо от средното за месеца.