Предлагаме ви рецептата за истинска сръбска плескавица с вкусен пълнеж, по идея на Ани Салич. Водещата е научила хитринките на сръбската кухня от своя съпруг Бранко Салич, пише zajenata.bg
Тази плескавица е лесна и бърза, а става неустоима. 

Сръбска плескавица с вкусен пълнеж – чудо и половина за трапезата

Трябват ни един килограм кайма, една глава настърган червен лук, седем скилидки чесън, който сме нарязали на ситно, кимион, чубрица, черен пипер, сминдух, малко лют червен пипер.

За пълнежа пък са ни нужни 200 грама пушено месо по наш избор, 200 грама кашкавал, 200 грама гъби.
 
Тази чудна плескавица се приготвя като първо е необходимо да си нарежем гъбите на ситно и да ги запържим за около три минути. После си омесваме каймата с останалите посочени съставки.

Пушеното месо и кашкавала си ги нарязваме на кубчета и ги смесваме хубаво с гъбите. После взимаме една топка от каймата и я разплескваме на дланта си така, че да се получи от нея тънка питка.

Върху тази тънка питка поставяме от пълнежа по средата и после я прегъваме на две. Оформяме хубаво и после пак разплескваме полученото като тънка питка.
 
Така правим и с останалата част от каймата , за да ни се получат няколко чудни плескавици. Когато са съвсем готови и измайсторени, ги хвърляме на загрятата вече скара като най-добре ще се получат на дървени въглища.

Но ако нямате в наличност, не берете грижа, тъй като стават чудно вкусни, както на обикновена скара, така и на фурна. Тази е една от любимите рецепти не само на Ани Салич и семейството й, но и на приятелите, които редовно канят в дома си на гости.

Пожелаваме и вие да си я направите и изядете с огромен апетит и да ви е много сладко на всички!