Мъж, страдащ от смъртоносна форма на рак на костите, причиняващ му ужасни болки, сложи край на живота си, взимайки лекарство за евтаназия. 66-годишният Макс Бромсън е избрал да напусне този свят на 28 юли 2014 година в мотел Adelaide, заобиколен от своето семейство. Той е погълнал препарата Nembutal.
Тази седмица, след две години разследване на смъртта на Бромсън, неговите роднини разпространиха видеото с последните му мигове на земята. Те направиха това в подкрепа на каузата на правото за евтаназия.
 
Негов роднина се чува да казва на запада: „Обичам те, приятелю”, докато му сипва смъртоносния препарат.  Друг му подава чаша с алкохол, като му казва, че това е нещо за изпът.
 
Видеото бе разпространено на фона на усилията на парламента в Южна Австралия да легализира практиката.
 
Сестрата на Бромсън, Кели каза, че е решила да разпространи филма със смъртта на брат си „от юридически съображения”, защото в страната все още е незаконно да се помага на някой да се подложи на евтаназия. „Причината, поради която заснехме това, са юридически, за да покажем, че нямаме нищо общо с евтаназията”, каза тя пред ABC. „Направихме го от любов към брат ни”, добави тя.