Неспокойна нощ очакват жителите на квартал "Столипиново" в Пловдив, след бой между двама третокласници този следобед. При инцидента едното дете припаднало, а баща му дошъл и шамаросал в гнева си педагогическата съветничка и бодигарда на училището, пише "Марица".
След нападението побойникът бе отведен с белезници в полицията. Инцидентът стана следобед в ОУ „Димчо Дебелянов”. Учителите се опасяват, че боят може да прерасне във вендета в махалата между фамилиите на враждуващите деца.

До схватката се стигнало след кавга между две момчета от трети клас. Нури и Ангел се спречкали в края на часа, след което Ангел се нахвърлил да души другото момче.

Хлапето изпаднало за миг в неадекватно състояние и припаднало, но преподавателката Десислава Попова бързо се намесила и го свестила.

След като разтървала децата, тя повикала педагогическата съветничка Красимира Деливанска. Двете се обадили на родителите на момчетата. С пристигането си бащата на Нури се нахвърлил върху охранителя на входа, но гардът отстъпил навътре и натиснал паник бутона, за да повика полиция. В това време таткото нахлул в сградата и налетял да бие педагогическата съветничка.

Пристигналите междувременно униформени щракнали белезниците на побойника, а пострадалата жена е подала жалба срещу него в РУП и се заканила, ще си търси правата в съда. Семействата на Нури и Ангел са в постоянна вражда. „Опасявам се, че сега ще започне саморазправа между тях в махалата", каза учителката Десислава Попова.