Окръжна прокуратура – Габрово, с постановление на наблюдаващ прокурор, днес, задържа за 72 часа 47-годишен мъж за извършено убийство. Камен К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 21 октомври чрез нанасяне на удари, умишлено умъртвил Иван Иванов от Габрово - престъпление по чл.115 от НК.
На 21.10.2016 г. РУ-Габрово започна досъдебно производство срещу Камен М. за убийство. Делото се наблюдава от Окръжна прокуратура – Габрово.

До момента е установено, че през нощта на 20/21.10.2016 г., в частен дом на бул.”Стефан Караджа”, се събрала компания, като всички присъстващи употребили алкохол. Сред тях били 54-годишния Иван Иванов и 47-годишния Камен К. В един момент между двамата възникнало сбиване. Около 00.20 ч. на 21.10.2016 г. на тел.112 е бил подаден сигнал за изпаднал в безпомощно състояние мъж. Пристигналият на мястото на произшествието медицински екип констатирал смъртта на Иванов.

По първоначална информация Камен К. нанесъл няколко удара в главата на Иванов.

По делото е извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства. Тялото на Иванов е предадено за аутопсия на съдебен лекар за установяване на непосредствената причина за смъртта.

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.