43-годишният Гроздан Балабанов е извършител на две кражби от коли за три дни в бургаския ж.к. „Славейков“. Той беше задържан до блок 63 в жилищния комплекс, като от него е иззето топче пико.
Балабанов е стар познайник от криминалните среди, тъй като преди време той беше осъждан заради участие в група за разпространение на дрога, която се свързваше с несебърския бос Димитър Желязков-Очите. В резултат на допълнителните полицейски действия служители от Второ Районно управление – Бургас установили, че той е извършител на кражба на три чифта маркови дамски очила и авторадио CD - всичко на обща стойност 1 250 лв, от лека кола „Дачия, със софийска регистрация, паркирана до магазин „Билла“ в ж.к. „Славейков“. Автомобилът е собственост на 30-годишна бургазлийка, а крадецът е строшил вратата на колата, пише burgasinfo.com.

Втората кражба е на радио CD на стойност около 100 лв., осъществена на 13.10.т.г., чрез счупване прозореца на предната дясна врата на л.а. „Опел Зафира“, с бургаска регистрация, паркиран до ОДЗ „Звънче“, собственост на 31 годишен бургазлия.

Гроздан Б., който е криминално проявен и осъждан, направил пълни самопризнания и подробно описал механизма на извършените деяния. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.