Мъжът, който нападна и наръга с нож мъж в центъра на София тази сутрин, е психично болен. Срещу него има подадени жалби за насилие в няколко столични полицейски управления. Това съобщи БНР, позовавайки се на потърпевши граждани.
Пострадалият е с опасност за живота в болница. Негови близки потвърдиха, че нападателят е агресивен и познат не само на полицията, но и на прокуратурата.

Той е освидетелстван с психично заболяване. Преди време се е лекувал в Белгия.

"Тази агресивност започна преди една година, когато ни нападна абсолютно непредизвикано и нанесе побой на мен и на един приятел. Тогава аз получих леки телесни повреди в резултат на побоя, но приятелят пострада по-тежко, той остана със счупена ръка. Биячът го ограби и му взе телефона. Подадохме всички необходими жалби", разказа един от пострадалите при предишни агресивни прояви на нападателя.

След връщането си в София психично болният мъж започва отново да тормози хората в квартала, който по ирония се намира на метри от СДВР. В началото на тази седмица тормозът прераства в конкретни заплахи за убийство. От столичната полиция потвърдиха за "Хоризонт" за тежкия инцидент. По случая тече разследване.