Един човек е загинал, а трима са ранени при катастрофа на главен път Шумен - Русе край село Развигорово, съобщиха от ОД на МВР - Шумен. В 13:06 часа в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен и оперативния център на РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че на главен път Шумен - Русе край село Развигорово е възникнал пътен инцидент.
На място са изпратени екипи на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР Шумен и РУ Шумен, РСПБЗН Шумен и центъра за спешна медицинска помощ. По първоначални данни са се ударили лек автомобил „Рено”, с разградска регистрация, пътуващ в посока Разград и лек автомобил „Опел”, с плевенска регистрация, пътуващ в посока Шумен.

На място е загинала 43-годишна жена от град Плевен, пътувала в лекия автомобил „Опел”. В МБАЛ Шумен са откарани 42-годишен мъж от Плевен, управлявал лекия автомобил „Опел”, 35-годишен мъж от град Разград, управлявал лекия автомобил „Рено” и 78-годишен мъж от град Разград, пътник в лекия автомобил „Рено”.

35-годишният водач от град Разград е изпробван се техническо средство, като не е отчетено наличие на алкохол. Извършва се е оглед на мястото на инцидента. Временно е преустановено движението по главен път Русе – Варна в участъка от пътен възел с автомагистрала „Хемус” край село Белокопитово до разклона за град Лозница. Пътуващите в посока Разград от пътен възел Белокопитово се отбиват по главен път в Варна – София в посока Търговище, а пътуващите от Разград към Шумен от разклона за път II-51 през град Лозница.