Районната прокуратура Асеновград е обвинила в закана за убийство и причиняване на лека телесна повреда бившия кмет на Район централен в Пловдив и брат на бившия губернатор на областта Гьока Хаджипетров – Димитър Хаджипетров. Обвинението е повдигнато на 15 октомври, съобщиха за БЛИЦ от Прокуратурата.
На 14 октомври 2016 година Димитър Хаджипетров отишъл до дома на асеновградчанина Васил Атанасов на 41 години. Станал скандал. По неофициална информация причина за последвалото меле е стара връзка между Атанасов и дъщерята на Хаджипетров.

Имало е борба пред дома на Атанасов. Двамата са се били. Хаджипетров извадил пистолет и прострелял в стъпалото на единия крак опонента си. Бившият кмет също получил наранявания по тялото в борбата между двамата.

На мястото пристигнали ченгета, които иззели от Хаджипетров законно притежаван пистолет „Астра“ и револвер. Извършени са огледи, назначена е съдебно-медицинска експертиза, за да се установи състоянието на пострадалия Васил Атанасов. Назначена е и балистична експертиза заради оръжията на Хаджипетров. Разпитани са много свидетели.

Хаджипетров е задържан за 72 часа в ареста, а по-късно е освободен срещу парична гаранция от 2000 лева. Разследването продължава.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ