Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу две жени за извършени от тях измами с обещание за разваляне на черни магии. За периода 2012 – 2015 г. те успели да вземат от четири свои жертви над 46 000 лева.
Евдокия Г. /24 г/ и Мариана М. /28 г/ са омайвали наивници във Велико Търново и Горна Оряховица. Двете се представяли съответно като Мария и Надежда и убеждавали пострадалите, че ако не заплатят за ритуали и билки за разваляне на магия, ще последват тежки неблагоприятни последици за тях и за членове на семействата им.
Измамничките искали от лековерните си жертви да им предадат пари,  златни накити и вещи, които щели им бъдат върнати след ритуали за магическото им изчистване.

На една от жертвите Мариана М. обещала, че ще съдейства, чрез ритуали и осигуряване адвокатска защита за завеждане на дело в Страсбург за връщане на предадените за изчистване от магия златни накити и пари на развалящата магии Мария. Жертвата била заплашена, че ако не заплати за ритуалите за отстраняване на негативната енергия, ще последва смърт за сина й, баща й и тежки последици за нейното и на майка й здраве.

Попадналата в мрежите им жена била изнудвана да заплати разходите на лечението на „екипа” и закупуване на нов автомобил, поради претърпяна от тях катастрофа при придвижването им за разваляне на магия на сина й.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.