Роми изсичат дървета в столичния "Западен парк". Те са се нанесли в региона и непрекъснато разширяват къщите си, строят бараки и превръщат всичко около себе си в катун. За това сигнализираха недоволни столичани.
С огромни камъни е ограден целият „Западен парк“ в района на квартал "Факултета". Това е направено от администрацията на район "Красна поляна", като целта е да се избегне незаконната сеч на дървета, съобщи БНР.

Доколкото смогваме да го контролираме, тъй като къщички, вярно, могат да изникнат и за един ден. Някои идват, правят землянки. Ние се опитваме да ги ограничаваме с всякакви средства, най-вече с това, че който и да дойде, ние вече не го регистрираме и той не получава нито социални помощи, нито всякакви привилегии, каза кметът на район "Красна поляна" Иван Чакъров.

В началото на квартал "Факултета" се намира и нерегламентирано сметище. Иван Чакъров каза, че са необходими доста средства за изчистването: "Трябва да го изчистим, защото могат да тръгнат всякакви зарази, болести".