Китайската корпорация LeEco, която се заканва да смачка Tesla Motors с по-евтина алтернатива на Model S, представи на пищна церемония в Сан Франциско първия си електромобил. За разочарование на поканените журналисти и гости вместо прототип на безпилотната кола на ток на събитието бе показан поредният макет, съобщава The Fiscal Times.
LeSee дебютира под формата на изложбено муле през април на салона в Пекин. Тогава китайците обещаха да демонстрират работещ прототип на електромобила през есента.
 

По замисъла на организаторите на премиерата в Сан Франциско шефът на LeEco Цзи Юетин трябвало да се появи на сцената сред кълба дим на борда на колата, която да се движи в безпилотен режим. Вместо това се наложило милиардерът да излезе на крака пред публиката и да обяснява сконфузено, че прототипът е претърпял инцидент при транспортирането от Лондон, където участвал в снимките на поредната серия от блокбъстъра "Трансформърс".
 

В крайна сметка представителите на медиите са били принудени да се задоволят с разглеждането на статичния макет с бутафорен салон и леко видоизменени брони и страни. От LeEco отново не са влезли в конкретика за технически особености на LeSee. Предполага се, че електромобилът ще има сходна конструкция с разработката на Faraday Future - другата компания с мераци да детронира Tesla с парите на Цзи Юетин.
 

Самата Faraday Future представи иновационната си модулна платформа под формата на красиви картинки на изложението CES в Лас Вегас в началото на годината. Показаният малко по-късно концепт FFZERO1 разочарова журналистите, защото също се оказа статичен макет.

Източник: Факти.бг