Mусака, ама по гръцки
Вижте рецептата как се прави това вкусно ястие
500 гр.телешка кайма
2 бр.картофи
2 бр.патладжани
2 бр.домати
1 бр.лук кромид стар
3 бр.яйца
2 с.л.брашно тип 500
1 к.ч.олио
1 ч.л.кимион
1 ч.л.черен пипер млян
1 ч.л.сол
250 гр.кефалотири
Начин на приготвяне
Картофите и патладжаните се нарязват на филии, посоляват се и в намазана с олио тавичка се запичат във фурната. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в две с.л. олио. Прибавя се каймата, хубаво се запържва докато изври водата. Прибавят се подправките. В по-дълбока тавичка се редят първо картофите, сипва се отгоре каймата, после и запечените патладжани. Доматите се нарязват на кръгчета и се нареждат най-отгоре. Налива се водата и се пече 20 мин. През това време с останалите 2 лъжици олио се запържва брашното до златисто. Постепенно се разрежда със студена вода - да се получи средно гъст сос. Оставя се леко да се охлади, прибавят се разбитите яйца и настърганият кефалотири /може да се замени с кашкавал/, но кефалотирито е много по-пикантно. Тази смес се сипва върху запечената мусака. Пече се, може само на горен реутан, докато се получи приятно зачервена коричка.Оставя се 15 мин. да се охлади и то
Последвайте ни
0 Коментара: