Община Бургас да въведе електронни карти за градския транспорт, която да се ползва неограничено само за една автобусна линия. Това настоява бургазлията Атанас Стоянов – жител на най-големия жилищен комплекс в Бургас -  ж.к. "Меден рудник". Той е изпратил писмо в Постоянната комисия по Транспорт в Общинския съвет. 

„При въвеждането на електронните карти за пътуване в градския транспорт в Бургас е пропуснато да се въведе „Абонаментна карта на електронен носител“, като заместител на „Абонаментна карта на хартиен носител“. Електронните карти предлагани в момента не заместват абонаментните карти и са удобни и изгодни основно за тези пътници, които сменят по няколко автобуса по различни линии или за не ползващите често градски транспорт. Пакетът от 50 времеви билети, предлагани за 45 лева е значително по-неизгоден за работещите (част от които работят в събота и неделя), които пътуват само по една линия без да сменят автобус, от абонаментната карта за 42.50 лева за една линия без преференции“, се казва в писмото на Стоянов, който всекидневно пътува за работа от Меден рудник до центъра на града без да се прикачва, пише "Флагман".

Искането, внесено чрез писмото е за въвеждането на превозен документ -„Абонаментна карта за една линия на електронен носител“, който да позволява на пътниците в градския транспорт да използват една линия неограничено на същата цена като тази на хартиените карти.

Това е изключително необходимо за редовно пътуващите, които ползват в момента абонаментна карта за една линия от градския транспорт. До въвеждането на абонаментните карти, искаме да се продават и абонаментни карти на хартиен носител“, допълва Стоянов в писмото си.

Неговото предложение ще бъде разгледано по време на провеждането на Постоянната комисия по транспорт, в която участват председателя на БСП – Бургас Николай Тишев, както и опозиционната кама с режещ език от НФСБ Ангел Божидаров.

Предложението няма да може да се разгледа на сесията този месец, но в края на другия ще бъде разгледано и евентуално гласувано по време на ноемврийското заседание на Общински съвет - Бургас