Елица Кънчева е по-малката дъщеря на известната телевизионерка и участничка във "ВИП брадър" Лили Вучкова. Ели e стартирала кариерата си кaтo peпopтep в БHT. Kъм днeшнa дaтa oбaчe тя живee и ce paзвивa във Фpaнция и e cлyжитeл във Фpeнcкaта национална тeлeвизия. Очаровната девойка сподели впечатленията си от шоуто, в което майка й е един от най-силните играчи до момента.
- Ели, как приехте решението на майка ви да вземе участие във "ВИП брадър"?
- Това е професионално предизвикателство за нея. Нов опит. Винаги има доза притеснение, когато има толкова неизвестни. Въпреки това никога не съм се съмнявала, че може да се справи.

- Какво ви е мнението за формата? Гледали ли сте шоуто преди?
- За мен това е като изкривено огледало на реалността, в което се вглеждаме, за да я разкрием. В него е заложен анализът на човешките взаимоотношения и реално от ситуациите вътре могат да се вадят изводи или примери. Всичко обаче е част от шоу, което не позволява да се даде реална оценка на реакциите и отношенията на участниците.

- Лили се доказва като един от най-интересните играчи в шоуто, но признава, че на моменти напрежението в къщата я натоварва психически и физически. Притеснявате ли се за нея и смятате ли, че ще издържи докрай?
- Разбира се, че се притеснявам. Това са все пак са по един или друг начин екстремни условия. Вярвам, че всеки, влязъл в къщата, си е поплакал, така че не приемам това за нещо особено. Майка ми е много чувствителен човек, но и много силен. Мисля, че ще издържи до края. Но това не е игра, която е показателна за живота. Дори да излезе по-рано, това не би ме притеснило. Това е тв предаване, тази малка подробност не бива да се забравя.

- Биг брадър я направи "галеницата на къщата" и в момента тя има имунитет, който я изпраща директно на финал. Смятате ли, че може да стане победител в шоуто?
- Има реален шанс, но за мен тази победа не е важната. Победата в случая е лична и семейна. Нейна, защото издържа на това огромно напрежение. Със сигурност е открила нови свои качества. Семейна, защото ние имаме много сплотено семейство, преживяваме емоциите на всеки един в него като лични. Предизвикателството "Биг брадър" се оказа изпитание за нас и ни даде шанс за пореден път да разберем колко сме важни един за друг.

- Как ви се струват останалите съквартиранти? Смятате ли, че след шоуто Лили може да запази приятелски отношения с някои от тях?
- Приятелството е нещо спонтанно. По принуда няма как да стане. Това в никакъв случай не означава, че е изключено и в къщата. Тези хора живеят заедно в продължение на толкова много време, че вероятно си споделят повече неща, отколкото и с приятелите си извън къщата.

- Много често Лили избягва да влиза в спорове и запазва добрия тон. Винаги ли е така сдържана?
- Не. Тя и в къщата не е такава. Просто тя винаги тръгва първо с добро към хората. Така и мен ме е учила. В къщата тя срещна почти непознати хора, затова и не се учудвам, че така подходи към тях. Иначе отговаря на принципа "каквото повикало - такова се обадило". По-странното е, че те възприеха милото отношение за "лицемерно", "лъжливо". Хората не са свикнали с добрия подход, не му вярват. Това е по-тъжното.

- Вие живеете във Франция. Как решихте да заминете и с какво се занимавате там?
- Преди 3 години дойдох в Париж по програмата "Еразъм". Лесно е да се влюбиш в този град и в начина на живот на хората. После завърших магистратурата си тук и сега работя във Френската национална телевизия. Израснала съм в телевизията, в студиата, по участия на мама. Когато майка ми беше във вихъра на тази слава, исках да се откъсна от нейната сянка и да спрат да ме питат каква е като майка, кой ми е дядо... Когато тя спря да се появява на екран, магията на телевизията ми залипсва и започнах да я търся сама.

- Имате ли планове да се завърнете в родината за постоянно?
- С удоволствие бих се върнала, но в момента трупам ценен опит. Засега нямам крайна точка къде бих искала да остана. Съветвам всеки, който има възможност за образование в чужбина - да го направи! Това си струва, оттам нататък - човек може да живее щастливо навсякъде.

- Ако можехте да се свържете с Лили, докато е в къщата, какво бихте й казали? Какво бихте я посъветвали?
- Днес (вчера - б.р.) мама има рожден ден! Най-много бих искала да й кажа, че й се възхищавам. Защото често й казвам, че я обичам, и тя го знае, но не съм й казвала достатъчно често, че й се възхищавам. Още повече сега, когато е в период, в който няма обратна връзка за участието си, бих искала да го знае, за да е още по-уверена в себе си!

Интервю на Ина Илиева, в. България днес