Всеки, който се опитва да се заиграва със страха на българските граждани, чертае разделителни линии в обществото и противопоставя хората. Като президент аз ще бъда гарант за запазването на единството на българската нация. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в Силистра. Тя обясни, че застава пред хората с открито лице, заради опита, който има зад гърба си и заради изграденото от ГЕРБ.
„Това, което постигна до момента правителството на Бойко Борисов и това, което предстои да се случи, е в интерес на всички български граждани – пречиствателни станции, площади, училища, детски градини, улици. Разчитайки на тази основа, ние се обръщаме към всички българи, без да ги делим по етническа принадлежност и вероизповедание, за да поискаме подкрепа. Ние не правим разлика между българските граждани – тези, които живеят тук и тези, които са извън границите ни. Нуждаем се от доверието ви, за да гарантираме реализирането на приоритетите за развитие на България на истинската дясна партия - ГЕРБ“, посочи Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ за президент заяви, че политиците трябва да бъдат отговорни към бъдещето на България. „Трябва да оставим стабилна и сигурна държава на поколенията – трябва да удържим вярната посока,  в която днес се движи България. Като президент аз ще бъда гарант за европейското и евроатлантическо развитие на страната ни. Гласът ни трябва да се чува ясно и категорично сред европейските ни партньори, така както се случи със защитата на външната европейска граница. Ако ни се доверите, вашият глас ще бъде подкрепа за продължаване на дейността на българското правителство, което прави всичко необходимо да живеем спокойно в тези сложни времена“, подчерта Цецка Цачева.

Като свои приоритет Цачева заяви продължаването на реформата в образованието и в съдебната система. Тя подчерта, че като президент ще работи за справедлив и независим български съд. “Аз дълбоко вярвам, че България може да има още по-позитивен облик сред европейските народи и света, ако имаме образована и просперираща нация, която да живее в сигурна и стабилна държава. Нужна ни е подкрепа, за да се случи всичко това“, каза Цецка Цачева. Кандидатът на ГЕРБ за президент пое ангажимент пред силистренци да насърчава държавните институции да бъдат открити и достъпни за гражданите.
Според председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов силата на ГЕРБ е, че не дели хората по етнически признак. „Отнасяме се с необходимото отношение и респект към всички български граждани. Премиерът Бойко Борисов не дели общините. Бяхме в общините Тутракан, Дулово и Кайнарджа – видях заряд и желание на хората кандидат-президентската двойка на ГЕРБ да постигне висок изборен резултат. Победата ни е необходима, защото в момента страната ни се управлява от най-стабилното правителство, което е имало в България до момента – правителството на Бойко Борисов“, подчерта пред силистренци Цветанов.

Цветан Цветанов заяви, че всеки може да си направи равносметка за свършеното от всяка политическа партия – в местната и в изпълнителната власт. „Не трябва да забравяме направеното от кабинета Орешарски, който бе създаден с подкрепата на БСП и ДПС. Това бе политика, целяща единствено да ни отклони от правилния път на развитие – европейският. Когато имаме силна изпълнителна власт, европейската солидарност достига до хората във всяко населено място“, каза той. Председателят на Националния предизборен щаб на партията подчерта, че представителите на ГЕРБ в законодателната, изпълнителната и местната власт са знаещи и можещи хора. „Когато имаме връзка помежду си, можем да решаваме проблемите на българските граждани и да вървим напред. Имаме силен кмет на Тутракан в лицето на д-р Димитър Стефанов, на Кайнарджа – Любен Сивев, на Алфатар – Янка Господинова, силистренци имат силна подкрепа в лицето на народния представител Алтимир Адамов. Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов направи възможно реалните политики да достигат до тук“, обясни Цветан Цветанов.

 По думите му, днес повече от всякога България се нуждае от стабилност, от обединители на нацията, а не от тези, които разделят и противопоставят обществото. „Цецка Цачева има много качества, тя има усет и хъс да направи това, което всички политически партии искат да постигнат – диалог и обединение. Цецка Цачева доказа, че може да работи за хората. За десет години в активната политика тя не забрави за тези, които са я избрали – българските граждани. Вицеадмирал Пламен Манушев е достоен български офицер. Той е доказателството, че ГЕРБ е отворена към всеки знаещ и можещ човек“, каза още Цветан Цветанов.

Вицеадмирал Пламен Манушев се обърна към жителите на Силистра с думите, че те са наследници на велики войни, дали живота си за България през 1916 година. Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент призова хората да бъдат активни на 6-ти ноември, защото има опасност България да бъде отклонена от пътя си на развитие. „Когато корабът заседне по камъните, той губи посока и може да загине екипажът му. Нямаме друг път на развитие, освен европейския. Опитват се с некоректни кампании да ни изкарат от стабилното състояние на държавата. Правителството на Бойко Борисов доказа многократно, че мисли за всички български граждани, независимо от региона, в който се намират. България трябва да остане просперираща, уважавана и мирна държава. Всичко това ще се случи ако направим историческия избор с номер 17 в бюлетината за първата жена президент - Цецка Цачева“, подчерта Манушев.