Имам самочувствието, че познавам добре президентската институция и външните ни партньори. Това каза в Благоевград кандидатът за държавен глава на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ” Ивайло Калфин.
Той изрази благодарността си към всички 7 партии, които са подкрепили кандидатурата му, защото имат обща визия за развитието на България. „Благодаря и на проф. Халачев, че се съгласи да влезем заедно в тази битка.

Той е много познат в света, а и в България, освен това е известен с многото патриотични филми, които е направил, както и с позицията му на ректор на НАТФИЗ, от където излязоха много добри български актьори през последните години”, каза още кандидатът за президент Ивайло Калфин. Той добави, че няма друг в цялата кампания като проф. Халачев.

„С всички, които работим в кампанията сме създали един професионален екип. От там нататък сме във вашите ръце. Най- хубавото е, че президентът не го назначава някой, а го избира българският избирател. Убеден съм и винаги съм вярвал, че най-разумният в България е колективният разум на българския избирател, тогава когато не седи вкъщи, а излиза и пуска своя глас”, заяви Калфин. Той коментира, че винаги и той, и проф. Халачев са заставали пред хората и ще продължат да го правят. „Нас ни крепи надеждата, че в България може да живеем по-добре”, допълни Калфин.