18-годишната Дерия Мехмед Дилек и нейните приятелки и връстнички Емине и Хюнер, са трите момичета, които по чудо са се отървали невредими след бруталната катастрофа край Завет, научи ексклузивно БЛИЦ.
Зад волана на злополучния „Нисан Примера“ стояла Дерия, до шофьорското място – Емина, а отзад била Хюнер. Близки на момичетата разкриха пред БЛИЦ, че кола засякла пътя им на връщане от близкото село Сушево.
 
„Ходили да оставят едно момиче в Сушево, след което се връщали, защото бързали за час – още са ученички. Дерия опитала да избегне удара и от там изгубила управлението над автомобила, след което се забили в дървото. От нисана кола повече не става, ама хубаво, че на трите момичета нищо им няма. Само се се уплашили“, коментираха пред наш репортер хора от Завет. И добавиха, че Дерия е дъщеря на Мехмед, по-известен в градчето като Голямата пита.
 
Както вече БЛИЦ писа, три 18-годишни момичета катастрофираха с автомобил по пътя Сушево – Завет. Пътно-транспортното произшествие станало около 11.30 часа на 19 октомври. Лекият автомобил „Нисан Примера”, управляван от 18-годишната Д.Д. от Завет, на прав участък се завъртял и се ударил със задната част в крайпътно дърво.
 
При сблъсъка пострадала возещата се на задната седалка Е.И. на 18 години от Брестовене. Настанена е в МБАЛ-Кубрат с комоцио и охлузни рани по врата.
 
Пробата на водачката на автомобила, която е с 5 месеца стаж зад волана, отчела 0.00 промила алкохол. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1, буква Б във връзка с чл.342, ал.1 от НК.
 
Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!