Представете си ситуацията: вървите си по улицата, а пред вас се събличат десетки младежи, застават в странни пози, а след като ги снимат, се изпаряват като дим. Бихте ли останали учудени? 

Другите хора все пак са останали учудени. При това толкова много, че полицията се е опитала 40 пъти да спре снимките на този фотограф. Американският фотограф Джордан Метър разсъблече стотици балерини по целия свят! Неговите снимки разкриха красотата и изяществото на човешките тела. Само, е локациите той си ги избира необичайни: балерините се разсъбличаха директно на улицата на фона на забележителностите на Канада, Европа и САЩ. 

Само погледнете тези яки снимки.  




Всичките снимки са влезли във фотоалбума "Танцьори след падането на мрака", който ще се появи в магазините от 18 октомври. 




Позите на танцьорите са били репетирани от рано, затова снимките не са отнели много време. Моделите бързо се събличали, заемали нужното положение и бързо тичали да се обличат. 


При това балерините са се боели, че минувачите ще ги съдят строго. Снимките обаче станали за тях отличен опит и своеобразно вътрешно разкрепостяване. 


Източник: Jordan Matter