Хуманитарните коридори в Алепо бяха открити в 08:00 часа сутринта московско време. Шест от тях са предназначени за мирни жители, по останалите два града може да напуснат терористите. От коридорите специално е изтеглена сирийската армия, а Русия е прекратила въздушните удари още на 18 октомври, за да може напускането на града да бъде организирано спокойно.
Днес на сайта на министерството на отбраната на Русия бе започнато излъчване на видеонаблюдение с четири камери на района на западния участък на пътя Кастело и пропускателния пункт Машарка, както и от камери на дронове по маршрута за излизане. Засега може да се види само, че покрай хуманитарните коридори са се събрали автобуси и линейки за евакуация на ранените и болните. Но, както се вижда, от тях никой все още не се е възползвал.
 
Впрочем, част от жителите са предпочели да напуснат града под прикритието на нощта, за това им помогнаха доброволци от Червения Полумесец. По думите на представители на сирийската армия, терористите пречат на мирното население да напусне града, взимат заложници и дори откриват огън по пешите колони. Терористите пред нощта също са обстреляли три квартала в западната част на Алепо, има загинали и ранени.  
 
Същото се случва и днес – терористите обстреляха с миномети и стрелково оръжие единия от хуманитарните коридори и КПП, военнослужещите на сирийската армия са подлагани на снайперистки огън, но не отговарят.
 
Според информацията, която идва от града, съгласие между опозицията в „Джебхат ан Нусра” няма. Част от терористите е решила да прекрати съпротивата, полевите командири на „Ан Нусра” и ислямистките радикали им се противопоставят и пречат на мирните граждани да напуснат града.