Съдебно ченге уби любовницата си, която му е била и колежка, и се гръмна. Разтрелът се разиграл вчера половин час преди полунощ в жилището на 48-годишната Мая Ваклинова в столичния кв."Западен парк". Нова развръзка в разследването на кървавата вечер в София. Заподозрян е синът на Мая - Калоян, който живеел заедно с нея в жилището, пише "Телеграф".
Припомняме, че БЛИЦ съобщи ексклузивно за инцидента в столичния квартал. Сигналът за двойния разстрел в полицията бил подаден от 18-годишния син на съдебната охранителка - Калоян. Пред ченгета той разказал, че Любомир Кирилов Дилов е убил майка му и се е самоубил със служебния си пистолет.

От прокуратурата обаче заявиха вчера, че издирват трети човек, замесен в стрелбата, тъй като Дилов имал не една, а две дупки от куршуми в главата, което било странно. 

Любо издъхва на място от раните си, а Мая е откарана в Исул, но по-късно почива. Пред БЛИЦ от здравното заведение съобщиха, че пациентката е имала травма, несъвместима с живота. Куршумът е засегнал мозъка и всички органи в главата, като Мая не е имала никакъв шанс за оцеляване.
 
Още снощи е бил извикан бившият съпруг на Мая, с когото тя се развела наскоро, но на практика двамата не живеели от години. Показания е дал и Калоян - синът й, който живеел заедно с нея в жилището в Западен парк. Сред заподозрените е именно той. Бил адекватен, нормален и било възможно да е искал да брани майка си, смятат униформени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!