Почитателите на хитовата поредица за магьосника Хари Потър вече могат да си отдъхнат - във Франция скоро отваря врати училище за магьосници, вдъхновено от "Хогуортс" и света на магията, което ще бъде достъпно за всички обикновени мъгъли, предаде "Метро".
Магьосническото училище ще се намира в замък в района Lot-et-Garonne и ще бъде отворено за ограничен период от време - между 25 и 28 май 2017 година. За него ще бъдат одобрени 100 ученици, които ще изживеят магията от книгите на Дж. К. Роулинг, както всички читатели са мечтали, съобщи Новини Лондон. 

Учениците ще изучават предметите, които учиха Хари, Рон и Хърмаяни - от отвари и заклинания до куидич. Да, на терена на замъка ще се играе и популярната магическа игра, макар и в мъгълски вариант. Ще има разпределения в четирите домове и ще се събират точки за Купата на домовете.

В обявлението на организаторите на събитието Mimbulus Mimbletonia пише следното:

"Нещо се случва! Как бихте се почувствали, ако разберете, че можете да посетите магьосническо училище? Вдъхновени, любопитни? Е, това е перфектно, защото следващата година, от 25 до 28 май, ще можете да го направите!"

Събитието е вдъхновено от първата книга на Роулинг - "Хари Потър и философският камък".