Много актьори са изразявали съжаление за ролите си във филми, включително в такива, които с годините са се превърнали в класика. Макар че причините за съжалението им варират, много от тях не желаят да бъдат помнени с роли, които по-скоро биха искали да забравят.
Даниел Крейг заяви неотдавна, че по-скоро би си счупил китките, отколкото да се завърне в нов филм за Джеймс Бонд. Той се присъедини към Шон Конъри в списъка с актьори, изиграли агент 007, които вече не гледат положително на прочутата поредица, пише profit.bg.

От Харисън Форд в „Междузвездни войни“ до Робърт Патинсън в „Здрач“, Business Insider предлага списък с 14 актьори, които са изразявали съжаление от ролите си във филмите.

1. Кари Фишър - „Междузвездни войни“

През 2008 г. Фишър заяви пред The Today Show, че ако е знаела колко известна ще стане с ролята си на принцеса Лея във филмите за „Междузвездни войни“, „никога нямало да я приеме“. Когато сп. Time я попита защо се е върнала във филма от 2015 г. „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, Фишър отговори чистосърдечно, че е приела ролята, защото за жените в Холивуд „е трудно да получат работа, след като навършат 30 г.“.

2. Шон Конъри – филмите за Джеймс Бонд

Конъри, който изигра агент 007 в седем филма за Бонд, първия от които „Доктор Но“ от 1962 г., първоначално смятал, че му плащали малко за ролята му в поредицата. Но до шестата си поява (в „Диамантите са вечни“) той толкова се отегчил от ролята, че започнал да дава заплатата си от поредицата за Бонд за благотворителност. Той признава това в интервю за Guardian. “Винаги съм мразел този проклет Джеймс Бонд. Бих искал да го убия“, споделя Конъри.

3. Кейт Уинслет - „Титаник“

Уинслет е казвала, че е недоволна от стила и качеството на представянето си в блокбастъра на Джеймс Камерън от 1997 г., който дори й донесе Оскар. „Когато гледам всяка една сцена от филма, си казвам: „Ама наистина ли така си я изиграла? О, Боже“. Не мога да понасям американския си акцент. Ужасяващо е“, сподели Кейт преди време пред CNN.

4. Мат Деймън - „Ултиматумът на Борн“

Въпреки че се завърна към култовия си екшън герой в „Джейсън Борн“ от 2016 г., Мат Деймън изрази преди време дълбоко съжаление от участието си в третия филм за Борн. През 2011 г. актьорът разказа как първоначално си помислил, че сценарият на „Ултиматумът на Борн“ от 2007 г. бил „нечетим“ и се възмутил, че Universal Pictures искало да направи поредица. Той дори се тревожел, че филмът може да сложи край на кариерата му.

5. Кристофър Плъмър - „Звукът на музиката“

Покойният актьор Кристофър Плъмър имал изключително негативно мнение за класическия мюзикъл, който го превърна в звезда и спечели Оскар. През 2009 г. той заяви, че „не харесва почти нито един аспект“ от филма и си припомни, че опитът му да направи героя си капитан Фон Трап интересен бил напълно безполезен. По-късно той нарече филма „ужасен, сантиментален и лигав“.

6. Шая Лебъф - „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп“

Лебъф заяви пред Los Angeles Times през 2010 г., че се е провалил с ролята си на Мат Уилямс в четвъртата част от поредицата „Индиана Джоунс“. Той също така критикува сценария на филма и режисьора му Стивън Спилбърг. „Работата на актьора е да вдъхва живот на героя си, аз не можах да го направя. Има основателна причина филмът да не бъде приет добре от всички“, каза Лебъф.

7. Марлон Брандо - „Трамвай Желание“

„Мразя героя“, каза преди време Марлон Брандо за Стенли Ковалски - ролята му в драмата от 1951 г. във филма по пиесата на Тенеси Уилямс, която го превърна в холивудска звезда. Брандо не е доволен от факта, че Ковалски се превърна в синоним на „сексапилен престъпник“след успеха на „Трамвай Желание“, съобщава Time.

8. Робърт Патинсън - „Здрач“

Патинсън истински ненавижда ролята си на Едуард Кълън в поредицата „Здрач“. „Колкото повече чета сценария, толкова повече намразвам този човек. Точно така го и изиграх – като човек, страдащ от маниакална депресия, който мрази себе си“, сподели актьорът през 2008 г. Той също така оприличи звука, издаван от пищящите фенки на „Здрач“, като „звука, който чувате пред портите на ада“.

9. Бен Афлек - „Дявол на доброто“

Афлек каза, че ролята му във филма „Дявол на доброто“ от 2003 г., който не беше приет добре от критиката, е единствената, за която съжалява. „Единственият филм, в който съжалявам, че съм участвал, е „Дявол на доброто“. Той просто ме убива“, сподели Афлек пред Playboy през 2013 г.

10. Катрин Хийгъл - „Позабременяла“

Хийгъл заяви, докато представяше филма през 2007 г., че комедията, режисирана от Джъд Апатоу, е „малко сексистка“. „Филмът представя жените като зли, лишени от чувство за хумор и нервни, а мъжете – като очарователни, леко глуповати и забавни“, каза актрисата пред Vanity Fair. По-късно тя разясни, че хареса филма, но не понася героинята си, която има склонност да издава категорични присъди.

11. Джордж Клуни - „Батман и Робин“

През 2014 г. Клуни се извини, че е „съсипал“ поредицата за Батман с ролята си във филма на Джоуел Шумахер от 1997 г. „Помислих си, че след Батман няма да бъда поканен на Comic-Con поне 20 години. Срещнах Адам Уест и му се извиних“, сподели Клуни.

12. Харисън Форд - „Междузвездни войни“

Харисън Форд имаше сложни отношения с героя си Хан Соло във филмите от поредицата „Междузвездни войни“. Той ту беше благодарен, ту съжаляваше за ролята. Форд искал Джордж Лукас да убие Соло в края на „Завръщането на джедаите“, защото му писнало от героя, съобщава Huffington Post. “Три филма са ми достатъчни. Бях щастлив, че виждам този костюм за последен път“, сподели Форд в интервю през 1983 г. Той обаче се завърна в „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ през 2015 г., за да изпълни в крайна сметка желанието си героят му да умре.

13. Алек Гинес - „Междузвездни войни“

Легендарният британски актьор внесе много драматизъм в първия филм от поредицата през 1977 г. като Оби-Уан-Кеноби, но още от самото начало не харесал героя си. Гинес приел ролята, едва след като заплащането му било удвоено и споделя, че навремето смятал целия проект за боклук.

14. Холи Бери - „Жената-котка“

Бери спечели „Златна малинка“ за най-лоша актриса за ролята си в „Жената-котка“ от 2004 г. Тя признава, че това е било „наистина лошо представяне“. Бери дори прие „наградата“ си лично, което е рядкост за „Златните малинки“ и заяви: „Искам да благодаря на Warner Bros, че ме избра за този боклук, отвратителен филм“.