Скандален клип, на който ученици изпълняват в час по пеене хита на Азис "Хабиби" и друсат гьобеци, взриви интернет. На видеото се вижда как деветокласници от хуманитарната гимназия в Пловдив "Св. св. Кирил и Методий" са се прегърнали и в един глас запяват парчето на ромския славей. След това децата започват да друсат кючек.
"Изпълнението се случи в първия учебен час по музика за годината. Дадох възможност на учениците да се изявят, като изпеят песен, която знаят и обичат. Част от децата изявиха желание да изпеят Химна на Република България,"Хубава си, моя горо", други изпяха народни песни и английски песни. Една част помолиха да изпеят попфолк песен, която знаят и харесват. Аз съм начинаещ учител и искам часовете по музика да минават в разбирателство и без пререкания. Затова си позволих да допусна изпълнението на тази песен. Тази изява с попфолк песента е около 3 минути от часа. Това се случи в края му. След като децата приключиха с изпълнението, звънецът удари", каза учителката по музика, в чийто час се е пял Азис, Соня Иванова, цитирана от в. България днес.

Тя е категорична, че повече чалга на нейно занятие няма да звучи. Самата Иванова е била изпълнителка от "Пайнер" за кратко, но бързо се маха оттам. Като причина тя изтъква, че е имала различни виждания със собственика, инженер Митко Димитров.
 

"Ще уча децата по модела, който е заложен. В следващия учебен час заявих на тези ученици, че в училище не се изучават и няма да се изучават и слушат песни от попфолк жанра", добави Иванова, която е бивш участник в "Гласът на България".

Според нея Азис е един от най-известните певци, а песента му е безспорен хит. Затова изпълнението вървяло навсякъде из радиа и телевизии и учениците го знаели.

"Азис е изпълнител, който е известен не само в България, но и в чужбина. В песента му няма цинизми и обиди", казва още учителката.

Според директорката на школото този случай е инцидентен. Соня Киркова твърди, че застава плътно зад учителката Иванова и за нея няма да има никакви последствия.
 


"Разговаряла съм и с учителката, и с децата. И двете страни потвърдиха, че инициативата да се пее и танцува по тази песен е била на учениците", обясни директорката на школото.