Валентин Лазаров лежи в Университетска болница Пловдив сам, потрошен и изоставен от всички. На два пъти 45-годишният несретник пробвал да сложи край на живота си. Последният път се пробол с нож в областта на корема, след това скочил от третия етаж на къщата си в пловдивския квартал „Кършияка”. Потрошил се. 
Ръководството на болницата спешно търси дарения за спасението на нещастника. От Клиниката по ортопедия обясниха, че спешно трябва да се поставят на Валентин скъпоструващи, титаниеви пирони, които не се поемат от Здравна каса. Операцията не трябва да се отлага, наложителна е. Необходими са 3 хиляди лева, трябва да се дари и кръв. Докторите казаха, че трябва изрично да се посочи името на човека, за който се дава кръв. А паричните дарения могат да бъдат направени само лично, на касата на УМБАЛ „Свети Георги” срещу договор за дарение. Единият титаниев пирон ще бъде поставен в бедрото, другият ще е специална заключваща плака за раменната кост. 

Лазаров съжалява, за това, което е сторил. С мъка разказва как преди години имал работа. После я загубил. Напуснала го и съпругата му, изпаднал в депресия. 

Има близки, но те не са в състояние да платят наложителната операция. Никой от тях до момента не го е потърсил в болницата. От там призовават да се помогне на мъжа, изпаднал в беда. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ