Жена, пътуваща в метрото в Лондон, спечели уважението на стотици хора в социалните мрежи, след публикуването на видео, на което се вижда как подгонва мъж, ударил спътника й, предаде Evening Standard.
Случката се разиграла около 15:40 ч. в понеделник и била заснета от друг пътник, който видял, че мъж започва да заплашва друг. Словесните атаки преминали в шамар, след който нападателят тръгнал да бяга. Той обаче бил подгонен от смела жена, която седяла до атакувания човек, съобщи Новини Лондон.

Видеото е стигнало и до полицията в Лондон, която разследва случая. Не е известно коя е жената и какво се е случило след като е догонила мъжа, ако е успяла. Под въпрос е и това дали се е познавала със спътника си, или е реагирала защото вероятно атаката е била от расистки подбуди, тъй като нападнатият мъж е от азиатски произход.

В социалните мрежи се появи разделение след публикуването на видеото. Едни се запитаха защо някой снима, без да се намеси, а други се зачудиха дали е автентично. Трети пък похвалиха жената и определиха постъпката й като смела, без да поставят под съмнение действията й.