Росен Петров, народен представител от ПГ на БДЦ-НС, член на Комисиите по културата и медиите и по вътрешна сигурност и обществен ред, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2“, заяви позиции по следните теми:
Напрежението в управляващата коалиция през последните дни.

    Росен Петров заяви, че ожесточението между политическите сили няма да доведе до нищо добро. „След като и анатомията навлезе в публичните дебати, на шега мога да кажа, че може би след това следва дисекция. Говоря за дисекция на обществото. Все пак има някакви граници, които не трябва да се преминават! Когато политиците започнат така да си вадят зъбите, накрая се озъбват хората, а не политиците!”, категоричен беше народният представител от БДЦ-НС.
Мигрантската криза. Войната в Близкия изток.

    „Чули сте изявлението на турския президент, който очаква, така поне казва, един милион бежанци от Алепо да тръгнат към Турция, които може и да не останат в Турция!”, отбеляза водещата Клара Маринова. Росен Петров каза, че наскоро е гледал заседание на Съвета за сигурност на ООН и там едни много добре облечени хора са дискутирали дали да дадат хуманитарна пауза или не. Той продължи, че по времето, когато няма хуманитарна пауза от бомбардировки, там умират хора, докато ние разсъждаваме малко чиновнически. „Както беше казал някой, когато загине един човек е трагедия, когато загиват хиляди е статистика. Та тази статистика ще излезе на Европа и на света през носа и особено на Европа, тъй като САЩ от останалия свят ги делят два океана, Русия също не е заплашена от този поток, а всъщност жертва ще станат европейските страни!”, обясни народният представител от БДЦ-НС. Според него Великите сили стават все по-лицемерни, а какво тогава можем да очакваме от другите страни? Росен Петров попита как можем да говорим за мир, когато всяка от Великите сили продава оръжие за милиарди в Близкия изток.

   „Аз съм от поколението, което беше възпитано от песента „Вятърът на промяната”. Ние се надявахме, че всички тези времена на циничните военни действия и на това кой има по-голяма бомба, той да заповядва, са отминали! Всички затова много се радвахме, а изведнъж светът се връща към твърдата геополитика, където тонажът на бомбите определя дневния ред!”, обясни Росен Петров. Той продължи, че е изненадан от цинизма на водещите страни.

  „Росен Петров,  народен представител от ПГ на БДЦ-НС, член на Комисиите по културата и медиите и по вътрешна сигурност и обществен ред, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2“, заяви позиции по следните теми:е. Вместо да гледаме тук да успокоим, да омиротворим, да направим обстановката по-приемлива за самите нас, българите, Вие политиците допълнително усложнявате нашия живот, защо?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че за съжаление политическият егоцентризъм надделява над националния разум. В кандидат-президентската кампания тонът също е доста изострен. „Виждам стремежа една политическа сила да се утвърди за сметка на друга. Аз не виждам, и да се смени управлението, да дойдат нови на власт, какво ще управляват, една хаотична страна, една страна на ръба на катастрофа? Тоест според мен, то звучи малко ефимерно, ние ако сега не сме сплотени? Светът е изпаднал в някакъв ступор! Ако българите сега не са сплотени пред бедата, която е на вратите ни, кога ще бъдем сплотени!”, завърши Росен Петров разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”.