Николас Макел, директор на дружеството за финансово развитие в Люксембург, днес разкри, че множество чуждестранни банки обмислят да преместят екипите си от Лондон към по-малката държава заради последствията от вота за "Брекзит", предаде "Индипендънт".
По думите на Макел има засилен интерес от американски и извъневропейски компании и банки, които обмислят нови и по-изгодни възможности за тях след британския референдум, съобщи Новини Лондон. 

Изявлението на Макел идва само седмица след като инвестиционният гигант M&G обяви, че отваря нови фонове в Люксембург, описан като "единствената страна, която все още обича банкерите".

Макел смята, че всичко това се случва сега, тъй като много от финансистите не са вярвали, че референдумът ще доведе до "Брекзит" и не са обмисляли възможностите си преди него.

"Много от тях обмислят да преместят всичките си европейски екипи от Лондон, както и да се фокусират върху възможностите, които Люксембург предлага", заяви Мекел, според когото поне 30 хил. банкери ще бъдат принудени да напуснат британската столица и вероятно ще бъдат пренасочени към Люксембург, Франкфурт и Дъблин.