Все още не съм освободен от поста си. Започната е процедура за освобождаването ми, но това зависи от общото събрание на дружеството. Приемам това решение на премиера като пореден гаф, давайки по този начин възможност на БСП да спечели изборите. Това каза бившият министър на икономиката Румен Овчаров, в предаването „Лице в лице“ по bTV.
Вчера той бе отстранен от борда на директорите на "Лукойл Нефтохим". В това решение на премиера, Овчаров заподозря, че Борисов е избрал „да клекне пред Радан Кънев, въпреки глупостите му, за да консолидира дясното за изборите“, каза Овчаров и добави, че по време на управлението на Трайчо Трайков не е имало твърдо отстояване на позициите на държавата. „Той беше уволнен от поста си не заради „Белене“, а заради това, че по времето на първото правителство на ГЕРБ липсваше контрол върху дейността на Националната електрическа компания (НЕК). Той не спря договорите за Мариците, защото трябваше да плаща неустойките по тях“.

„Това е едно нормално управленско решение, но ако някой ми се беше обадил, можех сам да си подам оставката. В крайна сметка маските паднаха. Бойко Борисов три години градеше имидж на широкоскроен политик, но показа истинското си лице“, посочи Овчаров.