Шофьорът на автобус №17, който блъсна и уби жена на място в Пловдив, твърди, че е тръгнал на зелен сигнал на светофара, за да направи ляв завой на кръстовището, и не е видял никаква жена. Според него тя е паднала и той е минал върху нея, защото и в огледалата не е видял никого. Мъжът е в стрес, много е изплашен.

В същото време други пловдивчани, които в момента са наоколо, а някои от тях са се возили в автобуса, мислят, че жената е била блъсната от друга кола и след това се е озовала под гумите на автобуса. От полицията ще вземат камерите от Камела, за да видят какво точно е станало и как се е случила трагедията.

Кървавата диря е на няколко метра след рейса. Всички наоколо са в шок от гледката.

Автобус на градския транспорт в Пловдив уби пешеходка на кръстовището между ул. “Стефан Стамболов” и бул. “Никола Вапцаров”.

В момента на мястото са екипи на полицията и изследователи, които уточняват причините за трагичния инцидент. На мястото са се събрали десетки хора, които също искат да разберат какво е станало.

Трупът на загиналата е под рейса. Гледката е толкова ужасяваща, че е поставена стълба, покрита с платно, за да не се виждат останките на жената. 

Според първоначалната информация жената е била блъсната на пешеходна пътека от извършващ ляв завой автобус на градския транспорт. При удара пешеходката, чиято самоличност се установява, е загинала намясто. Местопроизшествието е запазено. Дежурна оперативна група извършва оглед за изясняване на причините и обстоятелствата, довели до която тежкото произшествие.

Пътни полицаи подпомагат преминаването на превозни средства в района на катастрофата, движението е затруднено.

Източник: TrafficNews.bg