Три месеца след възстановката на престрелката от 8-ми юни в ресторант 4 you издирваният от Интерпол Божидар Георгиев- Кравата се появи във Велико Търново. Той сам се предаде на полицията и към момента дори и адвокатът му Деян Костов не знае дали в този период клиентът му е напускал страната.
„Чухме се последно с г-н Георгиев няколко дни, преди да се състои следственият експеримент, на който той не дойде. По това време той беше свободен гражданин и можеше да пътува, където си поиска. От тогава не съм се чувал с него”, заяви Костов, който е един от най-опитните адвокати по Наказателно право, ръководил Бургаския затвор близо десетилетие до 2013 г. Костов добави, че няма никаква представа с кого оттук нататък от юристите ще комуникира Божидар Георгиев-Кравата.

В 17 ч. от ОД на МВР-Велико Търново конвоят с Божо Кравата е поел в посока Бургас, предаде източник на Флагман.бг. По разчет той ще е тук около 20 ч. Имаме информация, че на враг номер 1 на Димитър Желязков-Очите ще му бъде предявено обвинение като ръководител на Организирана престъпна група (ОПГ) за принуда, рекет, трафик на хора, разпространение на наркотици. Постановлението, което са му подготвили от Окръжна прокуратура-Бургас било сходно с това на Иван Терзийски – негов кум и дясна ръка.

След приключване на тази процедура в сградата на ОД на МВР-Бургас утре в 06:00 ч. сутринта конвоят ще поеме към ареста на столичната Спецпрокуратура на ул. „Майор Георги Векилски” N2.

Източник: Флагман бг