Благодаря ви, че избрахме Валентин Атанасов за кмет на Сливо поле, който работи за авторитета на общината. В годините ние системно работихме с всички кметове в малките населени места от областта. Силата на ГЕРБ е, че не скъса връзка с хората. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред жителите на Сливо поле. „Бил съм тук много пъти. Народните представители от ГЕРБ в Русе тук са идвали десетки пъти тук. Затова  днес ние можем да застанем пред хората с лицата си и да поискаме подкрепа за Цецка Цачева и Пламен Манушев, които ще бъдат избрани от всички български граждани за президент и вицепрезидент на България“, заяви Цветанов.
Цветан Цветанов подчерта, че България трябва да продължи максимално да се възползва от европейската солидарност, чрез която се развиват всички населени места в страната. „Трябва да бъдем стабилна като държава и да имаме силно правителство, което да управлява. Силна и обединена Европа е единствения път за развитие на България. Населените места в страната се променят, създават се по-добри условия за инвестиции, за бизнес. Когато се променя средата, се увеличава ръстът на туризма, създават се повече работни места за хората в региона“, обясни той.

Цветанов подчерта, че е важно Цецка Цачева и Пламен Манушев да победят на изборите, защото именно тази кандидат-президентска двойка е най-достойна да ръководи нацията. „Не очаквайте да говорим лошо за политическите си опоненти. ГЕРБ знае много добре, че обществото не очаква от политиците да генерират омраза, а да си говорят като достойни хора, да се гледат в очите и да предлагат реални политики. Хората не искат „алтернативата“, която предлагат онези, които издигнаха за премиер Пламен Орешарски и ни отдалечиха от европейския път на развитие“, посочи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

По думите на Цветан Цветанов, веднага могат да бъдат сравнени резултатите от управлението на правителството на Бойко Борисов и от кабинета на Пламен Орешарски. „Благодарение на високата събираемост, която имаме днес, за догодина са планирани 223 милиона повече за образование, ще има повече пари за сигурност, за регионална политика, за земеделие, за екология. Правителството на Бойко Борисов ще осигурява всяка година по 1 милиард годишно за продължаване на Националната програма за енергийна ефективност. Това е реалната политика“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.