Жестока война за преразпределение на наркопазара по Южното Черноморие започна в Поморие, разкри отлично информиран източник, цитиран от "Флагман". Първата битка за освободените от Любомир Славов-Мазния и Иван Митов-Слънцето територии се е разиграла в понеделник вечерта в новия квартал „Свети Георги” в морския град.
Положението е било по-тежко и от гангстерската война между Божидар Кузманов – Кравата и Димитър Желязков-Очите. По чудо няма убити, коментира източникът ни.Сблъсъкът е бил между бандите на Илиян, по прякор Илята и Веселин Плешивия, който през август беше арестуван в наркоплантация в Каменар заедно с Мартин Душев – Барбарона.

По информация на изданието двамата си уговорили среща, но пристигнали на уреченото място със сериозен антураж. Изведнъж избухнала престрелка с газови пистолети. След като обаче усетили, че не могат да нанесат сериозни поражения с подобно оръжие на открито, мутрите извадили палки и започнали да се налагат помежду си.

Според нашия източник след разбитите през лятото групи на Слънцето и Мазния лейтенантите видели шанс да заемат мястото на босовете. Те мобилизирали останките от бандите и решили да се разберат „по мъжки”.

Припомняме, че двете групи бяха ударени това лято след стрелбата във 4 you на 8-ми юни, при която бе убит гардът на Очите – Александър Алексиев, а несебърският бос – тежко ранен. 

Кокаиновият крал Иван Слънцето е следен дълго време от полицията, но е спипан „по бели гащи” след гаф на дясната му ръка Стойко Стоев – Чочо. Старозагорецът беше задържан с богат асортимент от наркотици лично от кримишефа в Слънчев бряг Денислав Киров. 

Спецполицаи пък щракнаха белезниците на Любо Мазния в собственото му заведение, докато се препича на плажа.