Тартор на наркобанда и представител на ъдърграунда във Велико Търново е пуснат след 10 месеца арест заради належаща операция на херния. Айдън Юсеинов-Анди е освободен от килията от Спецпрокуратурата в София.

След спецоперация в началото на февруари тази година бе ударена наркобандата, а Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група, съобщава "Труд". Петорката бе уличена в разпространение на наркотици във Великотърновска област и в още няколко региона на страната. Наркотърговците бяха задържани на 12 февруари вечерта при акция в старата столица на ГДБОП и ТД БОП - Велико Търново под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

С белезници бяха оковани и отведени в столицата 45-годишният представител на подземния свят в старата столица Айдън Юсеинов-Анди, ръководител на групата, Карамфил Бижев, Тунай Генчосманов, Илиян Топалов и Бисерка Димитрова, която пък е сестра на тартора Анди.

Установено бе, че групата е действала от началото на 2015 г., като е разпространявала предимно амфетамини, марихуана и хашиш. Юсеинов лично „снабдявал“ членовете на престъпното сдружение с наркотични вещества, указвал им къде да го съхраняват и как да го разпространяват.

Тунай Генчосманов пък сам отглеждал канабис в имота си във великотърновското село Малки чифлик и държал в къщата си количества готова за разфасоване и разпространение суха маса. При спецоперация антимафиоти в понеделник вечерта атакували имота му. При обиските били открити и иззети 12 чувала, натъпкани с марихуана във вид на зелена листна маса. Различни количества наркотици са намерени и иззети и от домовете и на други участници в групата. От жилището на Анди са конфискувани и 4000 лв., които били събрани от проведено наскоро кръщене на невръстния син на Айдън Юсеинов.

Собственик на автосервиз в старата столица и участник в престъпна мрежа за разпространение на наркотици, издал съучастниците си. След като Илиян Топалов, който изпълнявал ролята на шофьор на организираната престъпна група, пропял пред полицията, наркодилърите били изловени.

Месец преди задържането на Айдън Юсеинов и Карамфил Бижев двамата бяха издебнати и нападнати в офиса им в болярския град от двама братя близнаци от Павликени, известни с прозвището Червеите. Те бяха стреляли срещу Анди и авера му. Бижев беше тежко ранен, но оцеля. Юсеинов пък като по чудо се размина със смъртта, след като куршум бе уцелил токата на колана му. Така за пореден път Анди се прослави, че куршум не го лови, тъй като преди няколко години бе ранен при гангстерска престрелка в центъра на Велико Търново, но оживя.