Немските медии нарекоха „сензация” визитата на Владимир Путин в Берлин, където днес в офиса на германския канцлер се провежда срещата на „норманската четворка”. Така я окачестви например Deutsche Welle.
Изданието припомня, че Путин преди това отмени визитата си във Франция, където трябваше да се срещне с Франсоа Оланд. За поканата на федералния канцлер той обаче даде съгласие и това е „голям успех за канцлера”, отбелязва изданието. За последен път „норманската четворка” се събра през октомври миналата година в Париж.

DW обръща внимание на отношението на Германия към идеята за нови санкции против Русия: ако в Евросъюза имаше единство по въпроса, едва ли щяха да уговорят Путин да отиде в Берлин.

Интернет-изданието Huffington Post нарича визитата на Путин „политическа сензация”, като отбелязва, че руският президент не е посещавал Берлин от времето на присъединяване на Крим към Русия.

Вестник Neue Osnabrücker Zeitung нарича посещението на Путин „добри новини”.

Вестник Bild, осветява предстоящата среща в привичен агресивен стил: „Ще може ли Меркел днес да спре Путин?” – задава въпрос авторът.

Превод и редакция: БЛИЦ