Сватбените агенти, особено тези, които се занимават с подготовката на бракосъчетанието, често трупат много впечатления за младоженците в продължение на няколко месеца и то „зад кулисите“. Така те имат известен поглед за бъдещето на брака на двойката. Това, което те виждат, невинаги е позитивно.
Ето и седем знака, че даден брак няма да издържи във времето, поне според впечатленията на сватбените агенти:

1. Единият партньор е много критичен към другия
Ако единият партньор е твърде осъдителен към поведението или личността на бъдещата си половинка, нещата няма да се променят към добро с времето, а ще се влошат. Критичният съпруг вероятно крие факта, че има черти в характера на половинката му, които той дълбоко в себе си не желае да приеме.

2. Единият партньор вярва, че не е пълен без другия
Някои хора вярват в романтичната илюзия, че техният партньор е идеалната им половинка, с която оформят едно цяло. Това само по себе си обаче крие едно негативно послание. Това подсказва, че човек не се има за достатъчно добър и има нужда от друг, който да го прави щастлив. Това е едно нереалистично очакване към партньора и е признак за голяма незрялост и лична несигурност. В крайна сметка другият партньор може да се почувства обременен с отговорността да бъде водещ във връзката и да си потърси друг човек, с когото да се чувства равен.

3. Единият партньор се извинява за странното поведение на другия
Ако една двойка не е на едно мнение по важните житейски въпроси, нещата никога няма да се променят. Различията преди брака обикновено се задълбочават след него и затова е много важно от какъв характер са те. Ако единият партньор се смущава от разбиранията и/или поведението на другия още преди брака, нищо добро не чака двойката.

4. Връзката не е приоритет номер едно за партньорите
Ако работата, семейството и/или приятелите са по-важни за единия или и за двамата партньори от тяхната връзка и бъдещ съюз, то това е знак, че бракът им ще е грешка. Още при първата житейска криза или по-сериозни проблеми, този брак ще се разруши от само себе си.

5. Двамата партньори не са равнопоставени в отношенията си
В здраво партньорство и двете половинки трябва да се чувстват емоционално сигурни, за да могат да бъдат себе си. Ако единият от партньорите все има чувството, че трябва да „спечели“ или да се „докаже“ пред другия, то значи той не се чувства ценен. С течение на времето, връзката ще стане все по-небалансирана и незадоволителна и за двамата.

6. Единият партньор има собственическо чувство към другия
Ако единият партньор се опитва да командва и да поучава другия както учител поучава ученика си, нещата в брака няма да са като от мечтите. Нито един от партньорите не трябва да се чувства длъжник на другия.

7. Налице е липса на емоционална и физическа близост в двойката
Липсата на интимност, както на емоционална, така и на физическа, означава, че нещо във връзката се е разпаднало по пътя още преди самия брак да е факт. Ако вашият партньор е най-добрият ви приятел, но физическата интимност помежду ви е слаба, то това ще доведе до липса на комуникация или негодувание с времето. Емоционалната връзка е най-важна, защото тя води до физическа интимност.

Източник: Tialoto.bg