„Пожелавам на всички на празника на града в Перник повече стабилност – стабилност в семействата и стабилност в държавата. В момента сме на кръстопът, в който всеки един от нас трябва да избере каква посока да поеме държавата ни, с ясното съзнание, че тази посока ще повлияе живота на всеки един от нас. Политиката е работа за хората – не за партийните централи, независимо какво е по-удобно за опонентите ми“. Това каза пред перничани на празника на града кандидатът за президент на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин.
Той подчерта, че политическата дейност е екипно начинание и че разчита на всички, за да се реализира една позитивна кампания. „В тази кампания ние имаме какво да кажем, какво да покажем и нямаме никакви притеснения. Ние ще продължаваме така и занапред и ще оставим притесненията на кандидатите, които се крият от дебати, крият се от това да дават отговори и разчитат на служебна победа, която ще им дойде осигурена от партийните централи“, подчерта още той.
За да поздрави перничани за празника на града, в Перник отиде и президентът Георги Първанов (2002 - 2012).

„Този празник е празникът на моя град. В контекста на изборите той има особено значение. През 2001 г. бях на същия този празник преди изборите и видях настроението на хората. И тогава разбрах, че ще има промяна. Сега отново е време за промяна. Поведението на някои наши опоненти много разкаля политическия терен. Кампанията е мръсна и агресивна, но не и нашата. Ние винаги сме правили интелигентна кампания. В кампания, в която се чува само гласът на скандалджиите и стремежът на мнозина е да направят повече конфронтация и противопоставяне, което е хранителна среда за слабаците, надявам се, че хората ще изберат силата на разума, професионализма и почтеността. Категорично мога да кажа, че нашият кандидат е почтеният, чистият и неопетненият, а това има огромно значение в политиката“, категоричен беше президентът Първанов.