Проект на български военен кораб - многоцелева корвета „К-90“, предизвика голям интерес и се превърна в един от акцентите на международното изложение Euronaval 2016 в Париж. Това е един от най-новите проекти за военноморските сили на водещия български корабостроител „МТГ Делфин“ АД.
Корветата „K-90“ ще може да изпълнява широк спектър от мисии – патрулиране, търсене и спасяване на море, противоподводна и надводна борба, противовъздушна отбрана. Корабът ще бъде с неограничен район на плаване, сертифициран от Бюро Веритас.
 
„МТГ Делфин“ е първият и единствен български корабостроителен завод - изложител на Euronaval. С „К-90“ фирмата предлага нов рентабилен проект, отчитащ едновременно нарасналото търсене на нови кораби от този клас и ограничените разходи за отбрана.
 
„Euronaval“ ни дава уникалната възможност да представим нашите проекти на възможно най-високо ниво, да установим международни контакти, както и да се запознаем с последните новости в индустрията. Партньорствата ни с водещи европейски интегратори и доставчици на въоръжение и техника, ни дават увереност да предлагаме изключително конкурентен и боеспособен продукт, с най-добрите образци на бойни системи, приети на въоръжение в НАТО,“ сподели Светлин Стоянов, изпълнителен директор на „МТГ Делфин“.