Три години условна присъда с 5 години изпитателен срок получи от Окръжен съд в Пловдив шофьорът на камион Стефан Тотков. Водачът е лишен от свидетелство за правоуправление за срок от 5 години. Това съобщи за БЛИЦ адвокатът на кмета на Калофер Ангел Боев. Присъдата е дадена, след като виновният шофьор е направил самопризнания. Делото се е гледало по съкратената процедура, за това наказанието е редуцирано и намалено под предвидения минимум. 
Припомняме, че през юли миналата година тежковозът се заби челно в мерцедеса на градоначалника на пътя Карлово-Пловдив, докато Румен Стоянов е пътувал с младия си съгражданин Наско Фънев към родния им град. Инцидентът стана край село Долна махала. За съжаление 26-годишното момче бе дълго време в кома, после почина. Кметът Румен Стоянов бе с травми на главата, гръдния кош и счупен крак. Той дълго лекува травмите си. 

Пред БЛИЦ адвокатът му каза, че вероятно ще обжалва ниската присъда. Очаква се това да направи и прокуратурата, и почерненото семейство, което загуби сина си. Виновникът поддържа версията, че е заспал на волана, за това е станало мелето. Единственият коментар на кмета пред БЛИЦ беше: „И 150 години затвор да дадат на Тотков, Наско няма да се върне и няма да оживее”. Проверка на БЛИЦ показа, че Тотков има над 15 нарушения на пътя. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ