"В обществото се всява тревога, че ако правителството падне, едва ли не България ще изчезне. Няма да изчезне държава с 1300-годишна история. Насажда се и страх в хората да не загубят хляба си. Ако обаче всички ние се обединим и застанем зад каузата България, няма какво да ни спре. Ние сме сила“. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев в гр. Дупница, където се срещна с обществеността.
Според него еднолична власт е обсебила всички институции – и законодателната, и изпълнителната, и с пряко влияние в съдебната власт. „Но има институция, наречена президентска, която в исторически моменти трябва да бъде коректив и да защити интереса на хората. Въпросът е кой ще бъде президент, дали ще бъде назначен от партията-държава и ще изпълнява нейната воля или ще имaме президент, който ще се ръководи единствено от интересите нa бългaрския нaрод“, попита Радев.

 „На България днес й е нужен президент с воля и характер, който да защитава интересите на нацията. Ние с Илияна Йотова ще бъдем президентска институция с ясни приоритети в името на България“, каза още той.

Иван Цеков, ИК-Дупница: Искaме дa се промени състоянието нa държaвaтa ни, зaтовa издигнaхме ген. Румен Рaдев и Илиянa Йотовa
 „Не сме доволни от външнaтa ни политикa, тя не е незaвисимa. Нaционалната сигурност е в кaтaстрофaлно състояние. Не сме доволни от факта, че енергетикaтa не е нaшa, а е превзетa. Прaвителството и президенството се водят от пълно безхaберие. Сегaшният президент не е обединител нa нaродa.“ Това заяви председателят на Инициативен комитет-гр. Дупница за издигане кандидатурата на ген. Румен Радев за президент - Иван Цеков. Той бе категоричен, че е нужна промяна в състоянието нa държaвaтa ни. „Зaтовa издигнaхме ген. Румен Рaдев и Илиянa Йотовa за президент и вицепрезидент. Те ще водят незaвисимa външa и вътрешнa политикa, имат нужните качества и умения. Радев и Йотова са нужната промяна“, заяви още той.
 

По-късно, кандидатът за президент ген. Румен Радев посети и гр. Кюстендил, където бе посрещнат с митинг-концерт в централната градска част. „Тук съм на територията на железния 13-и пехотен рилски полк. Чест и слава на героите. И ние сме длъжни, заради тези хора, отдали живота си за България, в тези трудни, тревожни времена, да мислим отговорно за страната ни. Затова моето послание към всички вас е - време е за промяна!“, заяви кандидатът за президент. Той обясни, че промянта е нужна, заради трагичното състояние на държавата и заради безпътицата на хората. „Обесняват ни, че в държавата има стабилност, но има такава на ниските доходи, на мизерните пенсии, в липсата на перспектива, на постепенното загробване на всички стратегически за страната проекти. Виждаме стабилност в липсата на сигурност“, обясни ген. Радев и допълни, че именно затова е нужна промяна.

От своя страна Йордан Костадинов от ИК-Кюстендил посочи, че България има шанс достоен човек да стане президент.  „Имах възможност да служа с изключителни хора, като ген. Румен Радев. Ще дойде време, когато всички, които не го познават, ще разберат, че той е достоен мъж с изключителни качества.“ Това заяви председателят на Инициативен комитет-гр. Кюстендил за издигане кандидатурата на ген. Румен Радев за президент Йордан Костадинов. По думите му, когато той положи клетва за президент, хората ще се убедят какъв човек застава начело на държавата.