45 минути пожарникарите рязаха и разпъваха кабината на смачкания до неузнаваемост ТИР, който се заби челно в друг тежкотоварен камион в Кресненското дефиле тази сутрин, за да извадят водача, който бе затиснат, съобщава БГНЕС.
Както БЛИЦ съобщи, тежката катастрофа стана тази сутрин около 6,40 часа на мокра настилка и дъжд, на острия завой преди "правия" тунел в дефилето. Акцията по изваждането на заклещения шофьор, който е от Пловдив, приключи около 7.35 часа. Пострадалият е транспортиран за МБАЛ - Благоевград с линейка на ФСМП - Симитли с комбинирани травми и открити фрактури и на двата крака. Предстои на ранения да му бъдат направени изследвания. Другият водач е от Нови Хан и е в стабилно състояние. 

Движението в посока Кресна се осъществява покрай забилите катастрофиралите камиони, а пътуващите в посока Симитли и Благоевград обикалят по обиколния черен път покрай реката.

На същия завой преди месец румънски ТИР с прасета се обърна и уби над 100 от тях, преди това друг товарен автомобил също се обърна и изсипа товара си от хартия.