Радвам се, че съм заедно с вас, младите таланти на България в леката атлетика. Пожелавам Ви дръзновение, успех и нека ни радвате със своите постижения в най – близко бъдеще. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник - председател на партията Цветан Цветанов в Русе.
Тази сутрин Цветанов участва в лекоатлетически крос на Градския стадион в Русе, заедно с българския лекоатлет с четири сребърни медала на световни и европейски първенства и един бронзов медал на европейско първенство Анелия Нунева, европейския и световен шампион Евгени Игнатов, спортисти от лекоатлетически клуб „Дунав“ – Русе и още изявени лекоатлети от Русе и региона.

    Областният координатор на ГЕРБ в Русе и народен представител Пламен Нунев запозна зам.-председателя на ГЕРБ със започналия вчера основен ремонт на тревното покритие и други елементи от спортното съоръжение. По думите му, както е уверил вчера министърът на младежта и спорта Красен Кралев при инспекцията си в обекта, ремонтът трябва да завърши в срок от 60 дни. Целта е влезлият през тази година в „А“ републиканска футболна група ФК „Дунав“ – Русе да играе за първи път на обновен собствен терен домакинските мачове. Това ще стане от 2017 година, благодарение на финансирането, предоставено от Министерството на младежта и спорта.

„Виждате, че спортната инфраструктура в Русе постепенно се обновява със средства, осигурени от правителството на Бойко Борисов и Община Русе, изграждат се нови спортни площадки и съоръжения, където да тренирате и се подготвяте за победи на  големи спортни форуми“, заяви Цветан Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че държавата насърчава и масовия спорт, като се създават условия за развитието му не само в областните центрове, но и в малките населени места.