За първи път дойдох в България през 2000 г. и обиколих много градове - веднага се влюбих в страната. Има неща, които не можем да си обясним. Тази страна се превърна в част от дома ми, заяви в ефира на БНТ певицата Ищар.
"Дошли сме на този свят с идеята да се радваме на живота. Днес хората са твърде вглъбени в работата, издръжката на децата и т.н.", допълни изпълнителката.

"Нощният живот и празничната атмосфера на Париж ме плениха, когато отидох да живея там. Градът напоследък е обвзет от тъга, хората не си говорят толкова много, което е жалко", споделя Ищар.

"Когато болезнените събития в Париж се случиха на 13 ноември 2015, бях ужасена и като гражданин, и като артист. Питаха ме защо съм толкова шокирана, щом идвам от страна, която постоянно е нападана от терористи. Винаги обаче има нещо като правдоподобна причина за света – политиците нападат Израел, защото политиката не е добра. Във Франция обаче имаше безпричинен терор в една чиста страна", заяви певицата.

"Подготвях концерт в Париж на 7 декември. По-малко от месец по-рано бяха атентатите и всички ме съветваха да го отменя, но не го направих. Бях подготвила няколко меланхолични песни. Исках да кажа, че болката, независимо дали сме християни, евреи или будисти, засяга всички", заключи Ищар.